Home Info Email  

 

 

 

home
Klassement
Aktiviteiten
Reglement
Visvijver
Leden
Foto's
Vergaderingen
Vismeldingen
Bibliotheek
Nieuwsbrief
Info

BIBLIOTHEEK
 

Terug naar Index Bibliotheek
 

Verrassingsreis 
1999
 

 
Na verschillende horrorachtige uitnodigingen verzamelden  wij op zaterdag 3 sept om 17 uur  aan de wimbledon te Menen. De 87 deelnemers die verkleed waren in allerlei duistere onderwereldfiguren werden onmiddellijk aangepakt door twee grimeuzes die elke deelnemer nog even transformeerden met een bijpassende grimage. De wachtenden konden zich ondertussen tegoed doen aan de  gratis drank. Als even later de dubbeldekbus toekwam was iedereen dan ook reeds in een passende stemming.
Na wat perikelen met het laden van de bagage op de bus ging het dan richting onbekende bestemming.
 
Uiteindelijk bereikten we het onbekende, namelijk het jeugdverblijfcentrum, kasteel De Karmel in Brugge. We werden er opgewacht door Greta en frans als Gravin en Graaf Trol Hellbinder.
Nog even een groepsfoto en we begonnen aan de aperitief. Deze werd aangeboden door twee zombies en een zwarte weduwe. Het drankje zelf kregen we in een proefbuisje.  Dit alles in een decor van schedels en grafzerken. Muzikale ondersteuning was er van een troubadour die zowel oude als hedendaagse ballades opvoerde.
   
   
 
De Karmel en een deel van de decoratie

 
Gravin en graaf Troll-Hellbinder en  de groepsfoto
 
Na het aperitief was het zoeken naar de juiste kamer. Zo kon je bij de spinnen, skeletten of andere griezels ondergebracht worden. Diegenen die vlug klaar waren konden reeds naar de volgende attractie, namelijk de heksenhut. Die was trouwens gedurende de gehele avond verschillende malen open. De moedigen die het aandurfden konden hier hun toekomst of levensverwachtingen laten voorspellen. 
 
   
De receptie met de mummies en als laatste de heksenhut.
 
Om 20 uur werden we daarna allen verwacht in de eetzaal voor het avondmaal, spaghetti bolognaise a volonte. Tijdens het eten natuurlijk terug entertainment met de troubadour. Wie minder van de muziek genoot kon kennismaken met Willy de magiėr. Hij is een meester in de illusie die met zijn  goochelkunsten en zotte grappen reeds in menig kasteel en herberg feestjes opluisterde. Als toetje kregen we daarna een taart in de vorm van een doodskist.
 
 


Enkele foto's tijdens het avondeten en de taart.
 

In de grote zaal of de kerk van het kasteel konden we vervolgens terecht voor dans en ambiance op de tonen van de discobar.
Om 10 uur werd de dansmuziek echter onderbroken voor een act. bij het geluid van angstaanjagende muziek dragen twee monniken een sarcofaag naar binnen. Piepend en krakend komt hieruit een mummie tot levend. De enige echte Toetan Climax. Met horten en stoten komt hij tot leven en begeeft zich onder het publiek. Sommigen zijn het leidend voorwerp, en moeten zelf in de sarcofaag. Een spektakel waar de koude rillingen over de rug lopen.

De mummie
 
Verder op de avond, en wel precies om middernacht begint de ceremonie. Het licht dooft, een amazone komt op en in brengt een spektakel met vuur. Het is griezelig hoe ze het vuur haar lichaam laat schroeien. En dat dit meer dan eens ook voor Darcana ( dat was haar naam ) te warm was, is duidelijk op haar lichaam te zien. Na het vuur danst ze daarna met diverse slangen. De grootste was wel een gele python van meer dan 4 meter.
 
Darcana
Na dit spektakel amuseren we ons nog tot in de vroege uurtjes. Anderen hebben reeds zoveel van de gratis drank op, dat ze dringend aan hun bed toe zijn. Weer anderen, waaronder ikzelf beginnen aan de afbouw van de talrijke versiering, en de opkuis.
S'morgens komen we om 9 uur aan tafel voor het uitgebreid ontbijt in nachtkledij. Maar ook nu lopen er weer twee gekke figuren rond. De absurde kuisvrouwen zorgen tijdens het ontbijt voor de nodige hilariteit.
Maar aan alles komt een eind, en na de opkuis van de kamers is de bus er om ons terug naar Menen te brengen, waar we precies om 12 uur toekomen.

 


 
 

 

 

Copyright © 2004 Company Name. All Rights Reserved.